© 2010 koffietuin - Museum Proeverij, De Koffietuin, Weijpoort 12, 2415 BV Nieuwerbrug

Contact
Koffietuin
Actueel
Activiteiten
Arrangementen
Koffie & thee
Winkel
Eigen Import
Route
Midden in het groene hart van Nederland ligt het museum “Koffietuin”
In het plaatsje Nieuwerbrug bij Bodegraven is in een oude boerderij met gedeelten uit 1610
Vergaderen

Koffiebranden

Steeds meer mensen willen thuis hun eigen koffie branden: Die trend komt overwaaien uit Amerika. Home-roasting is daar een hype. Niet alleen omdat de koffie dan heel erg vers is, maar het is het beleven van een koffiecultuur. Verschillende smaken, verschillende brandtijden, verschillende zetmethodes, alles heeft invloed op de uiteindelijke smaak van de koffie. Je leert op die manier koffie echt proeven. Dat is heel anders dan een 'bakkie koffie' naar binnen slurpen.

De Koffietuin verzorgt ook workshops koffiebranden. De workshop koffiebranden heeft een recreatief karakter: in een groepje vanaf 6 tot ongeveer 12 personen kunt u met een kleine brander zelf koffiebranden en daarna melangeren; vervolgens wordt de koffie gemalen en kunt u uw eigengebrande koffie drinken!

De zetmethode kan u zelf bepalen en u krijgt er een heerlijk

koffielikeurtje erbij! Vooraf reserveren!

 

Duur van de works shop: ruim een uur

Kosten       € 14,50 p.p

Appeltaart:  €  2,00 p.p.

Activiteiten

Fietsen en wandelen

Museum/proeverij De Koffietuin ligt midden in het groene hart tussen Bodegraven en Woerden. Een ideaal fietsgebied. De Weijpoort maakt ook onderdeel uit van de landelijke fietsroute LF4. De Koffietuin heeft 4 verschillende fietsroutes met interessante excursiemogelijkheden beschreven op de website.

Er is een unieke brochure van de Koffietuin te koop € 2,- waarin een historische fietsroute van schrijver Herman de Man is opgenomen uit 1910. Verrassend genoeg is deze route een eeuw later nog steeds te fietsen!

 

Voorbeeld fietsroute:

Herman de Man fietsroute (± 40 km.)

  

Rondleiding

Op afspraak kunt u een rondleiding reserveren langs de

vitrines met als onderwerpen: Koffie branden, koffie malen, koffie zetten en koffie serveren. Bij ontvangst krijgt u een kopje koffie al dan niet met eigen gebakken appeltaart. Daarna ziet u een dvd-presentatie met daarop beelden van het koffieplukken op de plantage in Indonesië. Dit is ook de koffie die u bij ons kunt proeven. Als afsluiting kunt u nog een kopje koffie naar keuze drinken en nog even wat rondkijken of lekker buiten zitten.

 

Prijzen van de rondleiding:   € 7,50 p.p.

Rondleiding met appeltaart:  € 9,50 p.p.

Rondleidingen zijn op afspraak en met minimaal 10 personen.

Bed & breakfast

Vanaf 2005 is een oude 5-roedige hooiberg ingericht als Bed & Breakfast en workshopruimte. U heeft de beschikking over een ruime kamer met 2 boxspring bedden, een douche en toilet en een ruime zitkamer. U kunt genieten van de landelijke rust en buiten  lezen of van de zon genieten. U bevindt zich midden in het Groene Hart en u kunt volop fietsen of wandelen. In Bodegraven zijn fietsen te huur. De toeristische stadjes Gouda en Oudewater zijn op  fiets afstand en ook Leiden en Amsterdam zijn uitstekend bereikbaar.

 

Prijs van een overnachting is € 75,- p.k.p.n. voor 2 personen (incl. ontbijt)

De toeristenbelasting wordt apart in rekening gebracht € 1,30 p.p.p.n..

 

Kijk op de website www.appeltuin.eu voor meer info.

U kunt per email boekingen door geven of bellen met 06-25057791